Search in the website:

Kalmars filmhörna

Kalmars filmhörna

Biography

Simon är en filmälskare från Stockholm som nu driver filmpodd. Simon diskuterar och analyserar gärna prisbelönta filmer. Med sina gäster utgör han Radio Shores bästa program. Lyssna varannan tisdag 19-20. Fortsätt älska filmen!

Följ oss på instagram: kalmars_filmpodd

Podcasts

Avsnitt 3-Säsong 2. Sändes 9 april 2019

I det första avsnittet med Simon som ensam programledare diskuterar han filmer som han skäms för att han gillar med sin gäst Linda. Diskussionerna leder till gamla filmminnen, underbart överdrivna filmscener och personliga historier. Lyssna på Kalmars filmhörna för allt detta och mer!

Avsnitt 2-Säsong 2. Sändes 26 mars 2019

Simon och Sarah tar hoppet från vita duken till tv-rutan i avsnitt 2. De har med sig gästen Jesper som berättar om favoritserier, sin resa till Barcelona och vilken musik som påverkar honom. Pitchen för dagen handlar om hur en ödla ska lära Barney att köra bil. Missa inte det!

Avsnitt 1-Säsong 2. Sändes 12 mars 2019

Kalmars Filmhörna är tillbaka med säsong 2, i detta avsnitt är temat Oscars. Simon och Sarah gästas av Alinia som berättar om filmerna som påverkat henne mest, hennes Oscarsfavorit från 2019 och en magisk pitch där Annie Lööf besöker Hogwarts. Lyssna på premiären av säsong 2 för allt det här och mycket mer.

 

Avsnitt 5-Säsong 1. Sändes 11 december 2018.

Simon och Sarah avslutar den första säsongen av Kalmars Filmhörna med ett jultema. Deras gäst för dagen är Joel och tillsammans diskuterar de sina favoritfilmer kring högtiden, familjetraditioner och en pitch till en julkalender med tandfen som skurk. Allt detta i det sista avsnittet av säsong ett av Kalmars Filmhörna.

 

Avsnitt 4-Säsong 1. Sändes 27 november 2018.

Ta fram näsdukarna för i avsnitt fyra är gråtfilmer temat. Simon och Sarah gästas av Alexander som berättar om vilka filmer som väckt de starkaste känslorna hos honom. Diskussionerna leder till berättelser om ryska filmskapare, sorgliga scener och en pitch till en film där Simon och Alexander själva spelar huvudrollerna. Missa inte avsnitt 4 av Kalmars Filmhörna.

Avsnitt 3-Säsong 1. Sändes 13 november 2018.

Filmmusik är temat i avsnitt tre. Simon och Sarah pratar om ikoniska signaturmelodier, spruckna röster och ringer musikfantasten Samuel som delar sin historia. Lyssna på den tredje delen av Kalmars Filmhörna för allt det här och mycket mer.

Avsnitt 2-Säsong 1. Sändes 30 oktober 2018.

I det andra avsnittet är temat Halloween. Simon och Sarah gästas av William som berättar om sina favoritfilmer inom skräckgenren. Samtalen leder till berättelser om klassiska monster, tårar och fyrkantiga ögon, dessutom pitchar William en spännande film som handlar om demoner och Scooby-Doo. Ett läskigt bra avsnitt av Kalmars Filmhörna

Avsnitt 1-Säsong 1. Sändes 16 oktober 2018.

I premiäravsnittet är temat Disney. Simon och Sarah gästas av Amanda och de pratar om sina favoritfilmer från barndomen. Diskussionerna leder till berättelser om liv på savannen, gamla VHS-kassetter och en hjärtskärande pitch om utomjordingen Bob. Allt detta i premiäravsnittet av Kalmars Filmhörna.