Search in the website:

Kalmars filmhörna

Kalmars filmhörna

Biography

Simon och Sarah är två filmälskare från olika delar av landet som nu driver en filmpodd tillsammans. Sarah är den känslosamma som är öppen med vilka filmer hon gråter till, skrattar och somnar till. Simon är den kritiska som gärna diskuterar och analyserar prisbelönta filmer. Tillsammans utgör dem Radio Shores bästa program. Lyssna varannan onsdag 20-21. Fortsätt älska filmen!

Följ oss på instagram: kalmars_filmpodd

Podcasts

Avsnitt 5. Sändes 11 december 2018.

Simon och Sarah avslutar den första säsongen av Kalmars Filmhörna med ett jultema. Deras gäst för dagen är Joel och tillsammans diskuterar de sina favoritfilmer kring högtiden, familjetraditioner och en pitch till en julkalender med tandfen som skurk. Allt detta i det sista avsnittet av säsong ett av Kalmars Filmhörna.

 

Avsnitt 4. Sändes 27 november 2018.

Ta fram näsdukarna för i avsnitt fyra är gråtfilmer temat. Simon och Sarah gästas av Alexander som berättar om vilka filmer som väckt de starkaste känslorna hos honom. Diskussionerna leder till berättelser om ryska filmskapare, sorgliga scener och en pitch till en film där Simon och Alexander själva spelar huvudrollerna. Missa inte avsnitt 4 av Kalmars Filmhörna.

Avsnitt 3. Sändes 13 november 2018.

Filmmusik är temat i avsnitt tre. Simon och Sarah pratar om ikoniska signaturmelodier, spruckna röster och ringer musikfantasten Samuel som delar sin historia. Lyssna på den tredje delen av Kalmars Filmhörna för allt det här och mycket mer.

Avsnitt 2. Sändes 30 oktober 2018.

I det andra avsnittet är temat Halloween. Simon och Sarah gästas av William som berättar om sina favoritfilmer inom skräckgenren. Samtalen leder till berättelser om klassiska monster, tårar och fyrkantiga ögon, dessutom pitchar William en spännande film som handlar om demoner och Scooby-Doo. Ett läskigt bra avsnitt av Kalmars Filmhörna

Avsnitt 1. Sändes 16 oktober 2018.

I premiäravsnittet är temat Disney. Simon och Sarah gästas av Amanda och de pratar om sina favoritfilmer från barndomen. Diskussionerna leder till berättelser om liv på savannen, gamla VHS-kassetter och en hjärtskärande pitch om utomjordingen Bob. Allt detta i premiäravsnittet av Kalmars Filmhörna.