Radio Shore anordnar varje år vår egen version av Musikhjälpen där allt vi samlar in skänks till Sveriges Radios Musikhjälpen (Radiohjälpen).

Eventet innebär att vi sänder radio dygnet runt under tre dagar för välgörenhet och samlar in pengar till de i världen som behöver det mest. Detta året kommer vår sändning för Musikhjälpen pågå från den 8 december fram till och med den 10 december 2023. Insamling sker till största del via bössor och auktioner på saker som skänks från personer, företag eller föreningar i Sverige.

 

Varje år söker vi även efter personer som vill hjälpa oss lite extra genom olika fokusgrupper.

Budgetgruppen: Är du duktig på att räkna? Eller gillar du kanske att shoppa? Då är detta gruppen för dig! Här får du hjälpa till att planera inköp och se till så att budgeten går ihop.

Musikgruppen: För de som brinner för musik! Här får man hjälpa till med att hålla kontakten med våra artister, se till att musiken fungerar och göra Spotifylistor.

Planeringsgruppen: Vill du hjälpa till att planera våra sändningsdagar och se till att alla följer tiderna? Då är detta rätt grupp för dig!

Teknikgruppen: Har du ett extra stort intresse för tekniken bakom allt? Då är detta rätt grupp för dig! Här får du hjälpa till att se över alla auktioner och hålla koll på att tekniken inför vår sändning fungerar som den ska!

Marknadsföringsgruppen: Vill du hjälpa till att marknadsföra, använda sociala medier och maila våra samarbetspartners? Då är detta rätt grupp för dig!

Trivselgruppen: Även kallade våra kära ShoreNissar! Här får du hjälpa till att fixa fikan, kolla läget med alla, samt bidra med en go stämning!

Vill du vara med i någon av våra fokusgrupper kan du anmäla dig här!

 

Musikhjälpen 2023 – Ingen ska behöva dö av hunger

Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid. Varje dag dör människor runt om i världen till följd av undernäring. Omkring var tionde människa vet inte när eller vad de kommer äta nästa gång. För många i Sverige är hunger när magen kurrar innan en sen lunch eller dåligt humör när blodsockret sjunkit. För de miljontals människor som lever där hungern är akut handlar det om att överleva dagen. Upp till 783 miljoner människor är drabbade av hunger och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. Nästan hälften av alla dödsfall bland barn under fem år beror på undernäring. Skolbänkar står tomma för att elever är för hungriga för att gå till skolan och bönder ser hur extremväder förstör skörd efter skörd.

 

Mat är en mänsklig rättighet. Genom Musikhjälpen 2023 kan du vara med och bidra till kampen mot hunger. Detta kan du göra genom att bidra med sponsring, aktioner, delta i vår sändning eller i våra fokusgrupper! Tveka inte på att höra av dig på kontakt@radioshore.se eller via vår instagram om du har några frågor eller vill vara med att bidra till en bättre värld!