Radio Shore anordnar varje år vår egen version av Musikhjälpen där allt vi samlar in skänks till Sveriges Radios Musikhjälpen (Radiohjälpen).

Eventet innebär att vi sänder radio dygnet runt under tre dagar för välgörenhet och samlar in pengar till de i världen som behöver det mest. Detta året kommer vår sändning för Musikhjälpen pågå från den 8 december fram till och med den 10 december 2023. Insamling sker till största del via bössor och auktioner på saker som skänks från personer, företag eller föreningar i Sverige.

 

Musikhjälpen 2023 – Ingen ska behöva dö av hunger

Just nu pågår den värsta hungerkrisen i modern tid. Varje dag dör människor runt om i världen till följd av undernäring. Omkring var tionde människa vet inte när eller vad de kommer äta nästa gång. För många i Sverige är hunger när magen kurrar innan en sen lunch eller dåligt humör när blodsockret sjunkit. För de miljontals människor som lever där hungern är akut handlar det om att överleva dagen. Upp till 783 miljoner människor är drabbade av hunger och över 40 miljoner lever på gränsen till svält. Nästan hälften av alla dödsfall bland barn under fem år beror på undernäring. Skolbänkar står tomma för att elever är för hungriga för att gå till skolan och bönder ser hur extremväder förstör skörd efter skörd.

Mat är en mänsklig rättighet. Genom Musikhjälpen 2023 kan du vara med och bidra till kampen mot hunger. Detta kan du göra genom att bidra med sponsring, aktioner, delta i vår sändning eller i våra fokusgrupper! Tveka inte på att höra av dig på kontakt@radioshore.se eller via vår instagram om du har några frågor eller vill vara med att bidra till en bättre värld!

Här kommer du till våran bössa för Musikhjälpen 2023!

Här kommer du till våra auktioner för Musikhjälpen 2023!

 

Här kan du se årets sändning!!!

Radio Shore för Musikhjälpen 2023!