Miriam Bryant

Miriam Bryant på Hotell Hulingen

Miriam Bryant slog ned som ett bombslag förra året med låten Push Play som i skrivande stund har spelats upp drygt 13 miljoner gånger på Spotify. Hur följer man upp med en sådan succé? Finns risken att hon hamnar i ”one-hit-wonder” facket?

Vi befinner oss på Hotell Hulingen i Hultsfred denna afton där Miriam Bryant ska stå för underhållningen, scenen är otroligt intim och hennes alldeles för stora backdrop innebär att hon är van vid större scener. När det nalkas rör sig många mot scenen för att få en bra plats och Miriam Bryant äntrar scenen och öppnar med Finders, Keepers. En mäktig låt från första plattan och man blir helt förbryllad av hennes röst. Det är en otroligt kraftfull pipa hon har vilket får mångas uppmärksamhet.

Annars är det ganska mycket snack i publiken och dåligt fokus, folk skojbråkar framför vakterna eller är fullt upptagna att tränga sig i kön till baren, hon blir inte heller överöst av applåder. Annars är konserten svängig, den bjuder på dans och armar i luften. I vissa skeden får hon inte den uppskattning hon förtjänar men det är inte en lätt publik att charma. I detta skede kan engagemanget från publiken smitta av sig på artisten men Miriam Bryant öser på och kör lite mellansnack och får bra kontakt med den publiken som faktiskt är där för att se henne.

När hon påstår sig ha spelat sista låten utan att ha framfört Push Play så känns det självklart för en encore. Tillbaka kommer hon med ett par trumpinnar och börjar slå på introt till Push Play på ett framställt trumset och rör sig fram och tillbaka på den lilla scenen. Ingenting nytt direkt men allsången är ett faktum. Många har väntat på den här låten, men trots hon besitter en jättehit så blir det inget väntande under konsertens gång på Push Play. Jag blir heller inte uttråkad utan tycker det är genomgående bra kvalité på låtarna och bra temposkiftning under konsertens gång. Jag tycker dock hon kan överraska sin publik genom att köra sin hit Push Play tidigare, på köpet jobbar hon då även med att få bort ”one-hit-wonder” stämpeln. Det vanligaste sättet att bli av med den stämpeln är att följa upp med flera hits, något som blir en stor utmaning för Miriam Bryant.

Annars är det ingenting nytt med hennes musik, men det hon gör, gör hon ruggigt bra, en bra uppföljning till en megahit och vad framtiden har att bjuda Miriam Bryant på är det ingen som vet. Men oddsen för en framgångsrik saga är på hennes sida.

Kommentera