Silvana Imam på scen

Silvana Imam, Popidyll 15/11-14

Vi möts av en tung ridå, en maxad publik i ett pressat Söderport. Stämningen är levande och pumpad medan vi väntar på att kvällens artist ska börja giget.

Det är lördagskväll och Popidyll står för Söderportsscenen. Silvana Imam, som 2012 blivit nominerad till årets nykomling på Kingsizegalan, är på sin första Sverige-turné vid namn #JagSerDigTour och har nu anlänt till anhalten Kalmar, efter att dagen innan spelat på Gotland Pride.

Klockan är strax före midnatt, ridåerna går upp och framför oss står Silvana Imam och en DJ, båda maskerade i rånarluvor, som direkt drar igång spelningen med ett fett beat. Det känns verkligen vem det är som bestämmer ikväll och luften fylls snabbt av feministiska och antirasistiska budskap som läckert samspelar med den tunga hiphopmusiken. Med hjälp av megafon, trumma och en engagerad publik för hon oss igenom nya som gamla låtar, vilket inte verkar spela någon roll för fansen som ständigt sjunger med till texterna.

Vi får smaka på tydliga budskap om solidaritet, rätten att vara sig själv och rätten att vara fri. Detta levereras med en knivskarp säkerhet och ständigt aggressiv attityd.

Silvana visar dock samtidigt upp en otrolig kärlek både mellan och under låtarna som vaggar in oss i en bekräftelse om en förhoppningsvis ljusare framtid, långt bort från patriarkat och de aktuella högervindar som råder.

Många rätt får du, Silvana.

Kommentera