Matfestival på Stortorget i Kalmar erbjuds mat från hela världen.

Världen på en tallrik på Stortorget

Just nu pågår en internationell matfestival på Stortorget i Kalmar. Ett trettiotal knallar har rest runt i Sverige med festivalen i ett halvår och det här är deras sista stopp på resan. Bland polska piroger och italienska ostar står David Connelly och försöker få kalmarborna att smaka på sina engelska delikatesser.

– Vi säljer ost, sylt, fish and chips och curry. Vi försöker helt enkelt samla det bästa från England och ta med det hit.

Matmarknadens sverigeresa startade redan i april och de runt trettio knallarna har hunnit med att besöka allt från Malmö i söder till Luleå i norr. 

– Men vi har fått se mycket av landet och det är vackert, så vi har njutit av det, säger David Connelly.

[quote_box_right]”Svenskarna är väldigt äventyrliga och gillar att testa saker som de inte annars har på hemmaplan.”  [/quote_box_right]

En del rätter är mer exotiska än andra. Vid den australiensiska grillen står Neil Rankin och serverar både krokodil- och känguruburgare. Hur reagerar gemene svennebanan på det egentligen?

– Svenskarna är väldigt äventyrliga och gillar att testa saker som de inte annars har på hemmaplan. Speciellt den yngre generationen. När de ser vad vi säljer tror de först inte sina ögon, säger Neil Rankin.

Men äter ni verkligen särskilt mycket känguru och krokodil i Australien?

– Absolut, det finns på menyer var du än åker, även om krokodil mer betraktas som en delikatess.

För den hungrige och nyfikne finns den internationella matmarknaden på Stortorget till och med lördag.

Kommentera