Om Musikredaktionen

Radio Shores musikredaktion består i dagsläget av 4 medlemmar från föreningen som brinner för ämnet musik i alla dess slag, men nya medlemmar är alltid välkomna!

Redaktionens syfte är att se till att Radio Shores musikarkiv är ständigt växande med en variation av genrer och artister samt att musiken som spelas i våra program roterar.
Detta görs bland annat genom att musikredaktionen skapar en lista med nya singlar varje vecka – Heta Listan. De program som sänds på Radio Shore har sedan som uppgift att spela minst två låtar från denna lista då de sänder och på hemsidan kan lyssnarna lägga sin röst på vilken låt som är bäst. De tre låtar med flest röster på hemsidan / spelningar i Radio Shore ligger kvar till nästa vecka och resterande fem byts ut. Efter tre veckor på listan byts en låt ut automatiskt.

Heta Listan presenteras och premiärspelas på Radio Shore varje måndag klockan 18.00 i Musikrådet där redaktionen snackar kring olika musikämnen. De drar även ut och rapporterar från festivaler då de får möjlighet, intervjuar lokala artister / artister som kommer till Kalmar och skriver recensioner, krönikor med mera här på hemsidan. Ta en titt vetja!

Här är årets redaktion:


Mia Martelleur
Mia Martelleur – Radio Shores Musikchef och den norrländska tonen i musikredaktionen.

Tre favoritlåtar:
U2 – With Or Without You (1987)
– Min ringsignal since 2012. Tröttnar aldrig på U2:s härliga sound och drömmen som snart ska gå i uppfyllelse är att se dem live. Håller tummarna att jag får höra denna!

The Sounds – Seven Days a Week (2002)
– Vet inte hur många gånger jag stått framför spegeln med hårborsten som mikrofon och sjungit med till The Sounds första album Living In America från 2002. En av mina första egna skivor av ett faktiskt band och låtarna spelas fortfarande flitigt på min gamla stereo. 

The Ark – It Takes A Fool To Remain Sane (2000)
En text som aldrig ”goes out of style”. När denna låt går på kan man inte annat än sjunga med. För det krävs ju en idiot för att kunna hålla sig sansad när The Ark spelas. 

 

Eric Porali
Eric Porali – Musikredaktionens profet.

Tre favoritlåtar:
Panda da Panda – Vår Värld (2013)
– Liveframträdandet av Panda Da Panda under P3 Guldgalan 2014 fick fram en person i mig som jag inte trodde existerade. Låten får mig fortfarande att springa naken över en motljusbelyst äng i solnedgången på väg mot allt och ingenting.

Daft Punk – Around The World (1997)
– I min barndoms dagar hade jag en kusin som betraktades av mig som en övermänniska. Vid besök satt han endast kvar i bilen utanför på gården och lyssnade på något han kallade för tekno. Han spelade över låtar till ett band och gav till mig och min broder. På bandet fanns låten Around the world av Daft punk. Vi hade aldrig hört något liknande och våra kroppar försattes i trans varje gång vi hörde den. Historien får dock ett sorgligt slut när vår mor anklagar genren för att tillhöra pundarna och beslagtar bandet.

Michael Jackson – Billie Jean. (1982)
–  Mamma berättar vid bordet att Michael Jackson är död och att han varit den största artisten som vandrat denna jord. Jag ser en video där Michel framför en låt som heter Billie Jean på Madison Square garden och trollbinds. Låten är det bästa jag någonsin hört och jag börjar öva dansen jag sett. Flera timmar i veckan övar jag och blir skolvärldens kändis när jag på revyn i nian framför ett medley dedikerat till Michael Jackson.

 

Emelie Häger
Emelie Häger – Musikredaktionens svengelska konnässör.

 

Tre favoritlåtar:
Kwabs – Last Stand (2013)
-En ny favorit som ger mig rysningar varje gång.

Robyn- Fembot (2010)
– Sveriges coolaste artist med en låt som kommenterar dagens samhälle och förmedlar lite jäkla girl power, gillar’t!

Britney Spears- Overprotected (2001)
– Jag växte upp med denna kvinna och kan inte längre räkna antalet timmar jag fuldansat till denna låt. 

 

 

Simon Vinnardag
Simon Vinnardag – Musikredaktionens självutnämnde vinnare, varje dag.

 

Tre favoritlåtar:
Lifehouse – Everything (2000).
– Har betytt mycket för mig och min tro, låtens klimax ger till och med djur gåshud.

Muse – Map of The Problematique (2007).
– En unik rocksång med djup och intensitet med Bellamy’s vackra röst som grädden på moset.

Foo Fighters – Rope (2012).
– Perfekt gitarr synkning genom hela låten som dessutom innehåller det fetaste gitarrsolot mänskligheten hört talas om (ja, min åsikt).