Heta Listan v.15 – Specialvecka!

GNUCCI Photo3 Esteban Wautier

Gnucci har en självklar plats på veckans Heta Lista. Foto: Esteban Wautier

Musikredaktionen är full av vårkänslor och påsken står för dörren! Därför är veckans Heta Lista en liten specialare. Eftersom det är röd dag på måndag kommer Musikrådet inte sändas, vilket betyder att vi inte kommer presentera någon ny het lista vecka 16. Vi har därför valt att lämna över makten till er, kära lyssnare!

Veckans Heta Lista består av hela 19 låtar! Vi vill att ni röstar på era favoriter som vanligt, men istället för att ta med de två låtar som får mest röster med in i nästa vecka kommer vi ta med tio stycken. Alltså! De 10 låtar som får flest röster denna vecka kommer utgöra Heta Listan v.16, som kommer ligga på rotation från och med tisdag.

Här är låtarna ni kan rösta på:

You Good I’m Good Let’s Be Great – Gnucci: En redig house-dänga från en av Sveriges mest energirika artister, vi kan inte sluta dansa!

Fire – Beth Ditto: Tidigare Gossip-sångaren sjunger fylligt och rockigt, men ger oss poppiga undertoner. Lägg på ett riff med Led Zeppelin-anor så är du hemma.

Para finns – Habz: Svensk rap på högsta växeln, Habz ger oss ännu en hit!

Shake – Mando Diao: Ett av sveriges bästa rockband har hittat tillbaka till sina rötter, men håller det utan Gustaf Norén?

The Box – SNOW CULTURE: Radio Shore-favoriten Ana Diaz samarbetar med Oskar Silow och skapar skön, mörk pop.

Total Entertainment Forever – Father John Misty: Ett av årets starkaste album släpptes i fredags. Father John Mistys Pure Comedy är en klassiker in the making och den här låten får våra hjärtan att sjunga.

Further Than You – Tilda Allie: Brightonbaserade svensken Tilda Allie är ett riktigt pop-hopp med souliga undertoner och en röst att dö för.

Sign of the Times – Harry Styles: Sprillans ny solosingel från gamla 1D-medlemmen. Oväntat moget med riktigt bra sång och bombastiskt balladpiano.

Psalm för skolgårdar – Oskar Linnros: Världens vackraste alternativa skolavslutningslåt.

Unworthy – Vancouver Sleep Clinic: Bästa låten från Australiensiska artistens nysläppta album. Drömsk alternativ pop med Bon Iver-vibbar.

Feel It Out – Yaeji: Groovy och lågmäld Amerikansk-Koreansk pop med sköna house-rytmer.

TEMPTATION – Joey Bada$$: Pro Era-rapparen har i veckan gett oss ett saftigt album, med bland annat denna låt som lyckats blanda en skön sommarvibe med skarp politisk kritik.

Desafío – Arca: Avant Garde-pop från Venezuela, en av heta listans lite mer udda fåglar men vi gillar det lite spöklika soundet.

Don’t Say – The Chainsmokers ft. Emily Warren: Ja, vad ska man säga. Det är The Chainsmokers, så det är hittig, välproducerad pop. Lite förutsägbart, men absolut kvalitativt.

The Wind – Erik Rengren: En ung Kalmar-talang som golvar oss med sitt folkiga gitarrsound.

Vi har dessutom lyssnat massor på Summer in a Dream med MAWD och Ain’t Nobodys Fool med Klez, två amerikanska artister som tog en sväng förbi Radio Shore-studion för att spela live förra veckan. Vi är helt sålda! Hela avsnittet med livespelningen hittar ni HÄR

Alt-J och Calvin Harris hänger med oss från vecka 14, men frågan är vilka 10 vi får med oss in i nästa vecka, det är upp till er!

v.15

View Results

Loading ... Loading ...

Kommentera