Heta Listan v. 15

160308_Shot_05_00355_RET_01_flat-96887510ODELL-160308_Shot_05_00355_RET_01_flat

Brittiska Tom Odell hänger runt i fel kretsar i nya låten Wrong Crowd. Foto: Pressbild

Ny vecka innebär såklart en ny Heta Listan. Även om det fortfarande är samma gamla rävar som regerar. Medan musikredaktör Lia turistar loss på karaokebarer i Tokyo är det jag Josefi som fått äran att hålla ställningarna i Musikredaktionen.

Den svenska musiken fortsätter att dominera. Med oss plockar vi för tredje veckan i rad den svenska popens okrönta drottning Veronica Maggio och de lokala stjärnskotten i Avantgardet. De görs sällskap av svensk pops definitiva konung Håkan Hellström och Adam Lambert & Laleh som med sitt otippade samarbete tagit Radio Shore med storm.

När vi snackar oväntade samarbeten var det kanske ingen som såg ett samarbete mellan norska dansexporten Kygo och irländska Kodaline komma. Kanske är Kygo med och säljer ut Berns på Alla Hjärtans-dag nästa år. Vi får se hur det går för Raging på Heta Listan.

Vi på Musikredaktionen tycker att det börjar bli dags att låta britterna få lite spelrum på Heta Listan. Hej säger vi därför till Tom Odell som med sin Wrong Crowd visar upp ett nytt sound inför kommande plattan som släpps i juni. Tycker ni att ni känner igen landsmannen Zak Abels röst är det kanske inte så märkligt. Han har nämligen lånat ut sin röst till flera av låtarna på Aviicis andra fullängdare Stories. Men på Heta Listan får han skina solo med sin souldoftande Everybody Needs Love.

Från soul hoppar vi raskt vidare till punk och L.A-bandet Bleached. Sist ut för denna veckan är nämligen deras låt Hollywood, We Did It All Wrong.

Missa inte när vi premiärspelar veckans Heta Listan i Musikrådet mellan 18-19 på måndag. Eller Veckans Artist på onsdag 20-21, där hela timmen ägnas åt inga mindre än Beatles. Comin’ up, comin’ up är även Veckans Genre som på torsdag mellan 19-20 snackar Eurodisco. Det blir med andra ord en fullspäckad musikvecka!

Se nu till att rösta på era favoriter på Heta Listan, så att de klarar sig vidare tills nästa vecka!

Kommentera