Musikråd: Begin Again

För några veckor sedan såg jag filmen Begin Again (Sånger från Manhattan). En musikfilm som tilltalade mig mycket då den inte känns som den typiska musikalen (där skådespelarna plötsligt brister ut i sång och dans) utan mer som att musiken är en naturlig del av berättelsen. Det är lite svårt att förklara för någon som inte har sett den men du kommer förstå vad jag menar om du ger den en chans.

Denna film kretsar kring två karaktärer: Gretta (Keira Knightley) och Dan (Mark Ruffalo). Både Gretta och Dan verkar ha förlorat hoppet och håller på att ge upp. Men av en slump så möts de en kväll i New York och efter den dagen så kommer deras liv att ta en oväntad vändning. Filmen handlar i stora drag om att få en andra chans, och våga ta den. Och om att musiken kan vara ens räddning.

Det är en glad och romantisk film, men den är inte överdrivet smörig, utan känns väldigt realistisk i sin uppbyggnad vilket är det som tilltalar mig. Sedan tycker jag att det var fascinerande att höra Keira Knightley sjunga, något som jag aldrig hade tänkt mig att jag skulle få se, men som jag gillar. Hon har ingen power-ryser-i-hela-kroppen-röst, men den är lite mysig och inger ett lugn. Låtarna passar hennes röst helt klart.

Precis som att Keira testar på musiken i denna film så testar Adam Levine (Maroon 5) på skådespeleriet som Gretas pojkvän (också artist i historien). En mysig film som kan passa fint inför Alla-hjärtans-dag helgen om du inte är särskilt fäst vid de alldeles för sockersöta filmerna men ändå vill ha lite kärlek och glädje!

Här ovan kan ni se ett klipp från filmen, där karaktärerna möter varandra för första gången. Vad som händer efter det får du ta reda på själv!

 

 

 

 

Kommentera