Musikrådet Säsong 2

AVSNITT 16 SUMMERBREAK! – 25 maj 
I kvällens Musikråd blickar vi tillbaka på den gånga säsongens #Heta listor , vilka låtar, artister  och nyheter har skakat om mest i programmet?  Vi snackar även EUROVISIONVINSTEN(!!!)  och Eric siar kring musikens framtid (vi snackar långt fram).
Kvällens sändare: Emelie Häger, Mia Martelleur och Eric Porali

 

AVSNITT 15 – Enkelriktade nyheter, tjocka tvillingar och en släng av Eurovision – 18 maj
Har musikbranschen blivit som två tjocka tvillingar på en motorcykel? Vad menar Eric med det?
Och har Måns Zelmerlöw lyckats få musikrådets melloexpert på fall inför eurovision?
Det återstå att höra i kvällens avsnitt av Musikrådet, där Mia testar på att göra den eminenta slutpläderingen.
Kvällens sändare: Eric Porali, Mia Martelleur och Emelie Häger

 

AVSNITT 14 – Vad är Folkmusik? – 11 maj
Eric
och Simon har försökt bredda sina musikaliska kunskaper genom att lära sig om de gamla böndernas musik, folkmusiken. Fast frukta icke! Veckans Heta Lista består inte av skränig gammal fiolmusik utan av skräniga nya låtar som vanligt!
Men vem var Hultkläppen? Lyssna på podden!
Kvällens sändare: Eric Porali och Simon Vinnadrag

 

AVSNITT 13 – Får man mobbas i musik? – 4 maj
Hur är det egentligen med att kränka och mobbas i musik? Musikrådet diskuterar alla möjliga infallsvinklar på vilka som är offer och mobbare inom musiken. Kommer ni till exempel ihåg hysterin och kränkningarna kring Rebbeca Blacks låt Friday eller vem P!nk riktade kritik mot i musikvideon till Stupid Girl?  Och hur ska man se på kränkningar i musikparodier och Rap Battles?
Kvällens sändare: Simon Vinnardag, Eric Porali och Emelie Häger

 

AVSNITT 12 – The 27 club – 27 apr
Kvällen inleds med ett snack med Rebstar som utklassat Heta Listan två veckor i rad! (Grattis!)
Men sedan glider rådet in på lite tyngre diskussioner. Finns det någon bättre dag att prata om konspirationsteorier kring musiker som dör vid 27 års ålder än den 27:e? Kvällens musikråd kretsar alltså kring the 27 club – en indelning av artister som alla dött vid 27 års ålder. Vilka artister? Lyssna så får du veta!
Kvällens sändare: Emelie Häger, Mia Martelleur och Eric Porali

 

AVSNITT 11 – Är albumet dött? – 20 apr
I kvällens Musikråd diskuteras albumets överlevnad bland alla singlar och EPn. Har vi blivit lata och bortskämda eller kan det fortfarande finnas en njutning i flödeslyssnandet på en och samma artist? Och om artister börjar släppa låtar hela tiden – tjänar de pengar på det eller blir det svårare för lyssnarna att välja och köpa sina favoriter?
Det blir som vanligt en musikrapport och rådet spekulerar kring vilka låtar som kommer att hänga kvar på veckans Heta Lista.
Kvällens sändare: Mia Martelleur, Simon Vinnadag och Emelie Häger.


AVSNITT 10 – Mr Cool – 13 apr
Protester i sociala medier leder till att Mr Cool ställer in sin spelning på Emmaboda. Har det gått för långt eller är protesterna berättigade? Det diskuteras i kvällens Musikråd. Som vanligt blir det en liten musikrapport och kvällens slutplädering handlar om den kära Håkan Hellström och hans sångkunskaper. PLUS att Musikrådet som vanligt presenterar veckans Heta Lista.
Kvällens sändare: Eric Porali och Mia Martelleur

 

AVSNITT 9 – Rave the Reqviem  30 mar
Petter Perseius och Filip Lönnqvist från rockbandet Rave the Reqviem med bas i Kalmar, gästar kvällens Musikråd för att berätta om den kommande Englandresan, och hur det är att ha sin mamma som vokalist och den speciella musikvideon.
Förutom detta måste såklart Zayn Maliks aktuella avhopp från One Direction diskuteras av en opartisk musikredaktion och Emelie har en framtidsspaning om musikindustrin och påsken.
Kvällens sändare:
Eric Porali, Emelie Häger och Simon Vinnardag

 

AVSNITT 8 – Hard Rock Halleluja! –  23 mar 2015
I kvällens Musikråd står rocken i centrum med fördomar, ironi och allt där emellan.
Eric har gjort en krönika som kritiserar genren, men Simon och Vidar ägnar programmet åt att spräcka hål på fördomarna och visa rockens framsida.
Kvällens sändare:
Vidar Justegård och Simon Vinnardag

 

AVSNITT 7 – Och en GRYM vinnarcover – 16 mar 2015
Melodifestivalen är avgjord och vi vet vartMåns Zelmerlöw ska – men vad händer med förlorarna? – Musikrådet har svaret.
Förutom detta så köper Spotify bostadsrätter och Tove Styrke turnerar i USA, men vilket rockband snackar musikrådets egen Simon Vinnardag egentligen om?Det får du höra i kvällens avsnitt.
Kvällens sändare: Simon Vinnardag, Emelie Häger och Vidar Justegård

 

AVSNITT 6 – Chillstep in da haous –  9 mar 2015
Simon brings out the big guns med en studie som kartlägger hur människor som lyssnar på olika typer av musik är som person och försöker testa dessa teorier på sina redaktionsmedlemmar. Utöver detta så går Musikrådet till botten med vad genren Chillstep är tillsammans med chillstep-musikren Killigrew och kvällens slutplädering berör samarbeten mellan artister. Främst samarbeten med Justin Bieber.
Kvällens sändare: Emelie Häger, Simon Vinnardag och Eric Porali.

 

AVSNITT 5 – Vad kan du om musikvideos? – 2 mar 2015
Det går inte alltid som man tänkt sig men kvällens tappra sändare kör på ändå och de gör det galant! Kvällens ämne är musikvideos. Vidar bjuder på ett musikråd, Emelie testar de andras okunskaper inom musikvideos och Erics slutplädering blir istället en ” mittplädering” som går i ”välviljans tecken.”  Det har med Eric Saade och en framtida musikvideo att göra.
Kvällens sändare: Eric Porali, Emelie Häger och Vidar Justegård

 

AVSNITT 4 – Mansdominans i studion – 23 feb 2015
Det är dags för en sändning där endast männen kommer till tals – för vi behöver ju mer män som kommer till tals i detta kvinnodominerande samhälle?
Musikredaktionens grabbar tar tillfället i akt att diskutera Melodifestivalen,  fenomenet pojkband och spekulerar kring vad en viss kändis kan ha för musiksmak.
Kvällens sändare: Eric Porali, Vidar Justegård och Simon Vinnardag

 

AVSNITT 3 – Festivaler tågar in som de ska – 16 feb 2015
Nej ni är inte efter i tiden – det är bara februari. Men Vidar och Simon kan inte bärga sig! De måste snacka om festivaler redan nu! De första artissläppen har ju faktiskt börjat rulla in. Och håll utkik efter Radio Shores egna festival – Shorefestivalen.
Vad var det äckligaste som Vidar var med om under Bråvalla? Om du vågar veta så kan du lyssna på detta avsnitt av Musikrådet. 
Kvällens sändare: Vidar Justegård och Simon Vinnardag, och Mia Martelleur kikar in lite grand.

 

AVSNITT 2 – Skådespelare goes artister? – 9 feb 2015
Har du sett musikfilmen Begin Again? Om inte kanske du blir sugen på att se den efter dagens musikråd. I kvällens avsnitt spekulerar vi kring skådespelare som försöker testa på livet som artist. Eric berättar om sina känslor mot Melodifestivalen och Filippa Bark och han är verkligen on fire i kväll för sedan går Eric till attack mot en nyhetssajts sätt att skriva om artister också. Det vill du inte missa. 
Kvällens sändare:
Eric Porali, Mia Martelleur och Emelie Häger

 

AVSNITT 1 – HÄJ NYA MUSIKREDAKTIONEN! – 2 feb 2015
Nytt år, ny redaktion. Men musikrådet består!
Det är fullt hus i säsongens första avsnitt! I kvällens program diskuterar vi det gånga musikåret och spånar kring vad vi ser fram emot 2015.  Våra rookie-medlemmar spelar låtar som representerar deras 2014 och Eric undrar om vi verkligen behöver djupa låttexter – varför inte bara vara rak och enkel? (som han tycker att hans kära Nicki Minaj gör).
Kvällens sändare: Mia Martelleur, Eric Porali, Emelie Häger, Simon Vinnardag och Vidar Justegård

 

Kommentera