Musikrådet Säsong 3

 AVSNITT 8 – Hur var det nu med musik och politik? – 16 nov
Får man engagera sig politiskt som artist? Liksom slänga ur sig åsikter i låtar och på tex. sociala medier? Och vilka är det som gör detta?
Det diskuterar musikrådet ikväll både kring svenska och utländska artister. Som vanligt hör du de sköna låtarna från veckans Heta Lista (en riktigt go höstblandning!) och de senaste musiknyheterna!
Kvällens sändare: Anna Lygnebrant och Emily Elfving.

 

AVSNITT 7 – Nått att bre på mackan kanske? – 9 nov
Smörigare än så här har det aldrig varit i studion. Det snackas om de charmiga artisterna vi minns från barndomen: Vad är det som är så bra & dåligt med de smöriga bitarna, hur beskriver man den typen av musik, och finns det kvinnliga smörsångare?
Efter många om och men blir det en intervju med Heta Listan-aktuella Elin & The Sound Within för att snacka om låten, musiken, och såklart vad hon tänker om smörsång! Dessutom koras topp 3 smörigaste dängorna of all time!
Kvällens sändare: Emelie Häger, Sandra Killgren och nya medlemmen Julia Maric!

 

AVSNITT 6

AVSNITT 5 – Artister gone solo – 26 okt
Vissa lyckas, andra inte. Vi pratar om artister som gått från band till att försöka göra solokarriärer. Allt från Snook (varför splittrades de!?) till Ebba Grön (varför var inte 18 miljoner nog för återförening?) till Justin Timberlake (varför klarade han sig bättre solo än Nick Carter från Backstreet boys?! ) diskuteras alltså i veckans Musikråd.
Kvällens Sändare: Eric Porali, Emelie Häger och Sandra Killgren.

 

AVSNITT 4 – HÅKAN KALABALIK(!!) och sånt – 19 okt
Biljetterna till Håkan Hellströms spelning sålde slut på rekordtid i helgen, extraspelning släpptes samma dag – såldes slut och vi blev utan biljetter 🙁 Men Håkan är inte ensam. Ikväll diskuteras utsålda konserter!
Vilka arenor har lockat mest och vilka artister är i topp på utsålda spelningar i Sverige? Vi ringer även upp musikredaktionens egna Lia Westerberg från ”Veckans Genre” som har koll på de här med att ta sig in på utsålda spelningar.
Kvällens sändare: Emily Elfving, Mia Martelleur och Sandra Killgren.

 

AVSNITT 3 – KONSPIRATIONSTEORIERNA FLÖDAR – 12 okt
Det är dags igen att grotta ned sig i konspirationsteorier som berör musik. Kan de vara så att Tupac lever? Är Lorde egentligen 35 år gammal? Vad är grejen med teorierna om artister och Illuminati?
Som vanligt introduceras låtarna från veckans #Heta Lista och de sensate musiknyheterna.
Kvällens sändare: Erik Porali, Anna Lygnebrant och Emily Elfving.

 

AVSNITT 2 – ”Musiken får oss att öppna plånboken” – 5 okt
I kvällens musikråd diskuteras de olika sidorna av välgörenhetsgalorna, som till exempel förra veckans Hela Sverige Skramlar. Vad är det med musik, som får oss att vilja skänka en slant, och varför sker de flesta galorna på hösten?
Som vanligt introducerar vi nykomlingarna och förra veckans favoriter från Heta Listan och rapporterar om vad som sker i musikvärlden. Musikrådet ger även tips på hur man kan förnya välgörenhetskonceptet. 
Kvällens sändare: Emelie Häger, Sandra Killgren och Emily Elfving.

 

AVSNITT 1 – Did your summer hurt like a motherfucker? – 28 sep
Radio Shore är tillbaka för höstterminen och det innebär att Musikrådet är här!
I kvällens musikråd introduceras några färska medlemmar i musikredaktionen!  Vi diskuterar hur sommaren var i musikväg, medlemmarna listar sina top 3 låtar som spelades i hörlurarna i somras och vi spånar kring vad hösten kan tänkas ha att erbjuda! Såklart spelar vi även låtarna från den sprillans nya #Heta Listan!
Kvällens sändare: Mia Martelleur, Emelie Häger, Emily Elfving, Sandra Killgren och Anna Lygnebrandt

Kommentera