Sabina Ddumba gör oansträngd soul

I våras såg jag Sabina Ddumba sjunga på Nyhetsmorgon i TV4. Man kan kalla det för kärlek vid första ögonkastet. Jag, sömndrucken i ett par trasiga pyjamasbyxor höjde volymen samtidigt som jag tog upp telefonen. Nyfiket googlade jag för att få reda på mer om tjejen i helvit outfit på tv-skärmen. Det var första gången jag hörde hennes debutsingel Scarred for life och den har spelats otaliga gånger i mina lurar sedan dess. Det är inte bara jag som fattat grejen, Scarred for life skulle bli en av P3:s mest spelade låtar förra året.

Nu har tjejen från Stockholmsförorten Fisksätra gjort det igen. Den nya singeln heter Effortless och trots att titeln hänvisar till ett obekymrat kärleksförhållande vill jag slå ett slag för att det också är en beskrivning av Sabina Ddumbas egen musik. Soul i sin mest obekymrade form men i en modern tappning. Det är kusligt bra och jag blir påmind om att soul inte bara är en musikgenre utan en känsla.

Precis som i debutsingel gör sig Ddumbas bakgrund som gospelsångerska i Tensta Gospel Choir påmind i Effortless. Den starka, enkla och sjunga-med-fast-jag-är-tondöv-vänliga refrängen bärs upp av Ddumbas fylliga röst.

Om du vill lyssna på nya låten Effortless (tro mig, det vill du) finns den tillgänglig på Spotify. Nedan kan ni se framträdandet av Scarred for life från Nyhetsmorgon som fick mig att falla pladask.

En reaktion på ”Sabina Ddumba gör oansträngd soul

Kommentera