Veckans Genre Säsong 1

AVSNITT 4 – POP på Svenska – 29 okt
Ett avsnitt med fokus på 00-talet och framåt då kvällens jury känner att pop på svenska fick ett speciellt sound där, som hållit i sig tills idag. Kungen och drottningen inom denna nya ”pop på svenska” kommer att koras, det blir en exklusiv intervju med sommarens hitmakare Jakob Karlberg (Fan va bra!), och allmänt härliga låtar på svenska helt enkelt!
Kvällens sändare: Josefi Jönsson, Steff Steen och Linn Johansson

 

AVSNITT 3 – Den alternativa rocken DEL 2 – 22 okt
Den Alternativa rocken fortsätter men den här gången är det den SVENSKA alternativa musikscenen som står i fokus. Allt från Bob Hund, The Cardigans, och Kent till Syster Sol. Vad är alternativt i Sverige och när slutar ett band vara alternativt och går till mainstream?
Det färska stockholmsbandet KNASH intervjuas av reportrarna Johanna och Linn, ett band som får stå för den nya alternativa rocken!
Kvällens sändare:
Lia Westerberg, Linn Johansson och Josefi Jönsson


AVSNITT 2 – Den alternativa rocken DEL 1- 15 okt 

Denna torsdag diskuteras den Alternativa rockens ursprung. Var började det? Och var går gränsen mellan det som är alternativt och mainstream? Fokus är på utländska band, och främst USA. Vad är kopplingen mellan Seattle och alternativ rock? Ja det får du höra i Veckans Genre!
Kvällens sändare: Steff Steen, Johanna Andersson och Lia Westerberg

 

AVSNITT 1 – Den svenska Metalscenen – 7 okt
I premiäravsnittet av Veckans Genre tar vi oss in i Metalvärlden. Hur uppkom genren, hur ser den svenska scenen ut, måste man ha tatueringar för att lyssna på musiken och börjar Metalsoundet likformas mot populärkulturen? Ni hör dessutom Sonic Synidcates gitarrist Robin Sjunnesson, om bandets uppkomst, sound och hur kvinnor i branschen behandlats.
Kvällens sändare: Lia Westerberg, Steff Steen och Linn Johansson.

Kommentera